8. helmikuuta 2015

Juhlapukukilpailu

Kangaskapinan blogiyhteistyönä järjestämä juhlapukukilpailu. 

Pääsin osallistumaan Kangaskapinan järjestämään juhlapukukilpailuun. Kankaat kilpailutyöhön tarjosi Kangaskapina, ja kankaat sai valita Kangaskapinan juhlakankaat -kategoriasta. 

Itse valitsin kankaiksi mustaa ja valkoista satiinia ja mustaa tylliä.

Kun sain tietää kilpailusta, tiesin jo ennen hakemuksen jättämistä minkälaisen mekon tekisin jos kilpailuun mukaan pääsisin. 

Vaikka naimisissa jo olenkin, halusin tehdä itselleni 50's tyylisen häämekon. 
Kaavat mekon yläosaan kuosittelin omien mittojen mukaan tehdystä puvun peruskaavasta. 
Mekossa on irrotettava vyö, johon takana oleva rusetti ja nauhat on ommeltu kiinni. Alunperin oli tarkoitus että rusetti ja nauhat olisivat irrotettavissa, mutta ne jäivät painonsa takia roikkumaan niin rumasti että jouduin kiinnittämään ne vyöhön. Laitoin vyöhön kiinnitykseksi hakaset, jotka jäävät piiloon edessä olevan kukan alle.


Helmaa kohottamaan ompelin tyllialushameen, mutta eihän viisi metriä tylliä riittänyt nostamaan painavaa (kauttaaltaan vuoritettua) helmaa. Ompelin siis kaveriksi yksi -vanteisen alushameen.
Ihme kyllä, mekon teosta selvisin ongelmitta ja ajallaan, vaikka hidasteitakin mahtui matkanvarrelle. :)

Miehelle kiitos kuvaamisesta!

Muiden kilpailijoiden työt ja äänestyksen löydät TÄÄLTÄ

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis mekko! Marilyn tulee mieleen. :) Nuo mustat yksityiskohdat tuovat sillä tavalla sopivasti särmää, että ei tämä pelkästään häämekko ole, vaan voisi käyttää muutenkin. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse näen mekon vain häämekkona, mutta kovasti yritän totuttaa silmän katsomaan sitä niin että se voisi olla myös ihan tavallinen juhlapuku :)

   Poista
 2. Kaunis mekko, toinen väri olis varmaan kumonnut ton häämekkomaisuuden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toisella värillä tosiaan ois saanu hävitettyä häämekkomaisuuden, mutta koska halusin juurikin häämekon tehdä niin valitsin valkoisen. Olisihan mekko toki käytännöllisempi jos sen olisi tehnyt toisen väriseks :D

   Poista