15. huhtikuuta 2014

Häämekko ja kaasojen mekot

Kyllä on aika äkkiä vierähtänyt. Viime kesänä sain pyynnön jos voisin tehdä eräälle ihanalle ihmiselle häämekon. Mekko valmistui ja häätkin on juhlittu. :)

Morsian suunnitteli itse mekon, ja minä ompelin.
Yläosan kaavat on piirretty vapaalla kädellä mittoja apuna käyttäen valmiskaavojen päälle, jotka muuttui loppupelissä kokonaan toisenlaiseksi.



Morsian sai itse laittaa timangit etumukseen, minä en uskaltanut ruveta sotkemaan tekstiililiiman kanssa. :D











Haastetta oli ja mutkiakin tuli jokunen matkaan. Mutta onneksi morsian ei asu kaukana, joten päästiin mekkoa sovittelemaan useammin. Selästä mekon istuvuus ei ollut niin hyvä kuin olisi toivonut. Protoversiossa yläosa istui vielä hyvin, mutta satiini ei sitten enää asettunutkaan niin nätisti. Muistaapahan jatkossa tehdä harjoutusversion mahdollisimman samanlaisesta kankaasta, kuin varsinaisen vaatteen olisi tarkoitus tulla. Varsinkin jos tulee tehtyä näin tärkeään juhlaan vaatetta!


Oman mekkoni esittelinkin jo aikaisemmin, mutta tässä olisi nyt molempien kaasojen mekot samassa kuvassa. Toisen kaason mekkoa ei tullut kiireessä tarkemmin kuvattua, mutta tässä olisi nyt jonkinlainen kuva mekosta. Mekkoon tein kaavat nuken avulla, valmiita kun ei enää kerennyt mistään etsimään.


Mekkojen lisäksi tein sukkanauhat, joista toinen jäi muistoksi hääparille, ja häämekon alushameen, josta ei ole erikseen kuvia otettu.

Nyt pääseekin keskittymään vähän pienempiin töihin. Kunhan ensin pidän hiukan lomaa tuosta ompelukoneesta. En edes ajattele ompelua vähään aikaan, vaikka olisihan tuota vaikka mitä idoita joita voisi toteuttaa.. :D



4 kommenttia: