20. elokuuta 2013

Mekko ompelukilpailuun

Facebookin OE-ryhmässä järjestettiin ompelukilpailu, johon osallistuin ompelemalla kellomekon itselleni. Aiheena kilpailuun oli Bingo, ja tästäpä sitä saikin valita itselleen mieleisen rivin jonka mukaan toteuttaa oman kilpailutyönsä:


Minä toteutin alimman rivin, eli: Raita-tere-nappi. Yläosasta löytyy tere ja nappi, helmasta löytyy raita. Helmaan halusin jotain erilaista, joten vinonauhan tai kääntämisen sijaan päätin sen vain saumuroida.Mekon valmistuminen meni aika viimetinkaan, mutta valmistui sentään ajallaan kaikesta purkamisesta ja uudelleen ompelusta huolimatta :)
Tällä kilpailuun osallistumisella oli myös yksi taka-ajatus: saada ompeluvimma taas heräämään (kun joutui "pakon"edessä ompelemaan valmiiksi asti...), ja niinhän siinä kävi että on taas tullut puudutettua takapuolta ompelukoneen äärellä. Vielä on kesää jäljellä, ei vielä jouda uppoutumaan neuloosiin ;)

Kuvaamista varten ompelin myös 2-kerroksisen tyllihameen, mutta tarkoitus olisi tehdä joskus tälle mekolle 3-kerroksinen vaaleanpunainen tyllihame.

alushame
Tyllihame 2-kerrosta

Ja viimeisenä taidan esitellä minun "pika"hameeni, joka kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta jäi keskeneräiseksi pariin otteeseen..Tälle hamoselle ei mahda olla käyttöä, mutta pitihän se ommella kun sattui olemaan sopiva palanen kangasta :)


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo vaalenpunainen hame!!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Onko kaava ihan omasta takaa vai olisikohan sitä mahdollisesti saatavilla jostain? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Varsinaisia kaavoja mekkoon ei ole, mutta mekon yläosaan muokkasin kaavat korsetin kaavasta (Suuri Käsityö 11-12/2010). :)

   Poista