24. helmikuuta 2019

Synttärimekot 1-vuotiaille

Marraskuussa juhlittiin tuplana, kun nuorimmaiseni täyttivät vuoden.

Aikani selasin nettiä etsien tytöille juhlamekkoja, mieleisiä kuitenkaan löytämättä. Siirryin jatkamaan etsintöjä kaavojen ja kankaiden pariin ja löysin kangasjemmastani käyttämättömäksi jääneet ihanat verhot, joita en ole aiemmin raaskinut saksien alle ottaa.

Kaavat mekkoihin kuosittelin Lasten pukineiden peruskaavoja -kirjan valmiskaavan pohjalta. Koska kangas itsestään oli niin nätti, päädyin mahdollisimman simppeliin malliin.

Vauvojen mekot tuppaa yleensä olemaan melko lyhyitä, joten pidensin helmaa hiukan takaa. Edestä jätin kuitenkin lyhyemmäksi, etteivät helmat jäisi kontatessa polvien alle.

Napinläven ompelu ei ole koskaan kuulunut suosikkipuuhiini, eikä varsinkaan, jos olisin sen joutunut tekemään 16 kertaa. Niinpä päätin päästää itseni kaiken muun kiireen keskellä helpommalla ja laittaa muovi nepparit, niitä kun löytyi itseltä valmiiksi ja sopivan värisinäkin.
Sovituskuvia olen kovasti yrittänyt mekoista saada, siinä kuitenkin onnistumatta. Jos aijemmin meillä kontattiin kameraa karkuun, niin nyt on opittu jo juoksemaan sitä karkuun. 

Jospa tytöt jonain päivänä malttaisi edes hetken seisoa kameran edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti