30. huhtikuuta 2015

Kellomekko, kellohame ja tyllihame (+jämätyllihame)

Tein itselleni kirsikkaisen kellomekon jo joskus tammikuussa. Käytössäkin se silloin oli, mutta minusta ei oikein saanut otettua kelvollisia kuvia mekko päällä  :D Ei pitäisi mitään ottaa käyttöön ennen kuin kuvat blogia varten on otettu, muuten kuvat jää ottamatta kokonaan (tai ainakin niiden ottamisessa vierähtää tovi).. No, sain vihdoinkin mekon kuvattua, enkä onneksi ole saanut mekkoa käytössä epäkuvaukselliseen kuntoon.





Sitten pieni facebook ylistys. Vaikka oma koneeni vei hajotessaan mukaansa kaikki kuvani, löysin facebookin viesteistä siskoni laittamia kuvia joissa mekko on kuvattuna päälläni. :)



Mekkolle tein tuoreena ompeluksena kaveriksi jämätyllihameen. Ei ollut tarpeeksi punaista eikä mustaa tylliä, joten laitoin niitä sekaisin. 

 

Tein myös tavallisen mustan tyllihameen (jonka rääppeistä omani kyhäsin), mutta tämä ei jää minulle, vaan lähtee muualle asustelemaan. :)


Viimeiseksi esittelen kellohameen jonka olen myös ommellut jo jonkin aikaa sitten, mutta tapani mukaan kuvaaminen on päässyt "unohtumaan"... (Itseasiassa tein näitä kaksi kun kangasta riitti ja teki mieli vain ommella)




27. huhtikuuta 2015

Palmikkosukat

Hiukan on ollut taukoa blogiin kirjoittamisessa. Syynä kiire ja etenkin läppärin hajoaminen.Hiukan on saattanut laiskuuskin vaivata.. Valmista olen toki saanut aikaan, mutta tosiaan tuo armas koneeni päätti ottaa ja hajota, en ole tänne päässyt mitään kirjoittelemaan. Toki meillä on toinenkin kone, mutta omaan koneeseen tottuneena muut koneet on "hankalia"..

Mutta asiaan. :)

Pääsin tuossa jokin aika sitten tekemään elämäni ensimmäisiä palmikkosukkia. Oon aina kuvitellu että palmikon neulominen olisi vaikeaa, mutta ihan turhaan. Helppoa kuin mikä, kun osaa tulkita ohjeet oikein. :D





Neuloin nämä tilauksesta, joten omaan sukkakoriin jäi toistaiseksi palmikkosukkien mentävä kolonen. Asialle täytyneen tehdä jotain ja pian. ;)